26 ledna 2012

Dietní panna cotta


Dietní panna cotta
Suroviny:
  • 100 ml nízkotučného nebo polotučného mléka
  • 250 g nízkotučného bílého jogurtu
  • 1 PL sladidla nebo 1 vanilkový cukr
  • 3 plátky želatiny
  • 2 kapky rumového či vanilkového aroma
  • Ovoce


Postup:
Mléko dáme v hrnci na sporák, ale nesmí vařit! Do mléka dáme cukr a necháme rozpustit. Mezi tím si namočíme plátky želatiny do studené vody. Připravenou želatinu zbavíme přebytečné vody a přidáme ji do sladkého mléka. Když se mléko spojí s želatinou, přidáme do odstavené směsi jogurt a aroma. Takto připravený krém nalijeme do misky a necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout. Čím déle, tím lépe. Ztuhlou panna cottu vyklopíme z mističky na talíř a polijeme rozmixovaným ovocem (nejlépe jahody, ostružiny, maliny, borůvky atd…). Pokud nemáte ovoce, můžete použít kvalitní přesnídávku nebo čokoládu či karamel, ale recept už rozhodně nebude dietní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků