26 ledna 2012

Dietní rybí nákyp


Dietní rybí nákyp
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 342 kcal = 1431 KJ
Bílkoviny: 38 g
Sacharidy: 29 g
Tuky: 7 g

Suroviny na 1 porci:
  • 1 větší filet libové ryby (150 – 200 g), jako například pangasius
  • 1 menší cuketa
  • 200 g lilku
  • 1 rajče
  • ½ červené papriky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 KL rostlinného oleje
  • Citrónová šťáva
  • Bylinky podle chuti (bazalka, oregano…)
  • Koření na ryby
  • Provensalské koření

Postup:
Nejprve si lilky nakrájíme na 5 mm silné plátky, rozložíme, osolíme a necháme 30 minut ležet, dokud nevypustí přebytečnou vodu. Mezitím si cuketu a rajče nakrájíme na kolečka a papriku na proužky. V misce si smícháme olivový olej s rozetřeným česnekem.
Rybí filet posypeme kořením na ryby a bylinkami dle chuti. Po 30ti minutách lilky opláchneme od soli a osušíme papírovou utěrkou. Zapékací misku lehce vytřeme olivovým oleje a klademe suroviny: na dno a stěny poklademe 2/3 plátků lilků, které potíráme česnekovo-olivovou směsí. Na vrstvu lilků poklademe rybí filet, který ještě můžeme pokapat citrónovou šťávou. Na rybu klademe kolečka rajčete a proužky papriky. Tuto vrstvu lehce posypeme bylinkami dle chuti. Dále klademe kolečka cukety a na ně vrstvu zbylého lilku potřeného česnekovo-olivovou směsí. Zapékací misku přikryjeme alobalem a dáme zapékat. Pokud chcete, můžete během pečení odlít z misky přebytečnou vodu, která se uvolní ze zeleniny.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků