26 ledna 2012

Francouzský zapečený květák


Francouzský zapečený květák
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 457,5 kcal = 1914 KJ
Bílkoviny: 48 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 20 g
Cholesterol: 290 mg

Suroviny na 1 porci:
  • 1 menší květák
  • 50 g šunky
  • 70 g eidamu s obsahem tuku do 30 %
  • 1 vejce
  • 150 ml nízkotučného mléka
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Pepř

Postup:
Jako první květák necháme mírně povařit v osolené vodě. Po povaření jej prošpikujeme šunkou a jednou polovinou eidamu. Druhou polovinu eidamu nastrouháme a rozpustíme v hrnci v mléce. Prošpikovaný květák dáme do zapékací mísy, zalijeme jej sýrovo-mléčnou směsí, posypeme trochou sýra a dáme zapéct do trouby při 200° C na 20 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků