26 ledna 2012

Italská polévka Minestrone


Italská polévka minestrone
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 351,3 kcal = 1470 KJ
Bílkoviny: 15 g
Sacharidy: 64 g
Tuky: 3,6 g

Suroviny na 3 porce:
  • 1 kg rajčat
  • 1 střední mrkev
  • 80 g hrášku
  • 1 střední cuketa
  • 200 g Bonduelle bílých fazolí v mírně slaném nálevu
  • 100 g těstovin (například mušličky Conchigliette)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Bazalka
  • Oregano
  • Bobkový list
  • 1 KL slunečnicového, řepkového nebo olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmazán na posypání

Postup:
Nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na trošce oleje. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Chvíli mícháme a poté zalijeme 1,5 – 2 l vody. Celé necháme 10 – 15 minut povařit. Po uplynulé době přidáme oloupaná a podrcená rajčata a opět necháme 10 minut povařit. Poté přidáme nakrájenou cuketu a zase 10 minut vaříme. Po 10ti minutách do polévky vsypeme těstoviny a za občasného míchání vaříme 20 – 30 minut. Až jsou těstoviny uvařené, přidáme hrášek a dochutíme oreganem, bazalkou, bobkovým listem, solí a pepřem. Podáváme posypané parmazánem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků