26 ledna 2012

Jablečné lívance


Jablečné lívance

Suroviny:
  • 400 g jablek
  • 400 ml mléka
  • 160 g ovesných vloček
  • 2 žloutky
  • 140 g celozrnné mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 1 PL mleté skořice
  • Sůl

Postup:
Do teplého mléka vmícháme ovesné vločky a necháme stát, dokud vločky nezměknou. Potom přidáme žloutky, mouku, třtinový cukr, špetku soli a mletou skořici. Z této směsi vypracujeme hladké těsto, do kterého vmícháme nastrouhaná jablka. Celé necháme chvíli odpočinout. Poté na pánev vytváříme z těsta lívance, nezapomínáme obracet! Podáváme ozdobené skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků