26 ledna 2012

Jahodový koláč


Jahodový koláč

 

Suroviny:

·         180 g cukru krupice

·         180 g polohrubé mouky

·         6 vajec

·         50 g másla

·         20 g kakaa

·         1 vanilkový cukr

·         2 měkké tvarohy (nejlépe ve válečku)

·         Jahody

 

Postup:

Jako první ušleháme vejce spolu s cukrem do pěny. Přidáme polohrubou mouku, kakao a nakonec změklé máslo. Připravené těsto nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného vyššího plechu a dáme péct do trouby asi na 20 minut při 180°C. Mezitím si smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem, podle chuti přidáme i cukr krupice. Po vychladnutí koláč tvarohem potřeme. Navrch klademe rozpůlené jahody.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků