26 ledna 2012

Kedlubnové zelí s hovězím masem


Kedlubnové zelí s hovězím masem
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 377,4 kcal = 1579 KJ
Bílkoviny: 27 g
Sacharidy: 28 g
Tuky: 15 g

Suroviny na 1 porci:
  • 500 g okrájené kedlubny
  • 150 g libového hovězího masa (plec)
  • 1 KL rostlinného oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 PL hladké mouky
  • Ocet
  • Cukr
  • Voda nebo vývar
  • Kmín
  • Sůl

Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na oleji. K cibulce přidáme kedlubnu nastrouhanou nahrubo, sůl a kmín. Necháme dusit, dokud kedlubna nezměkne. Nezapomínáme během dušení podlévat vodou nebo vývarem. Před koncem dušení kedlubnu dochutíme octem a cukrem. Podáváme s vařeným hovězím masem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků