26 ledna 2012

Kuře s chřestem v alobalu


Kuře s chřestem v alobalu
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 289,2 kcal = 1210 KJ
Bílkoviny: 42 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 4 g

Suroviny na 2 porce:
  • 200 g zeleného chřestu
  • 2 kuřecí prsní řízky (2 x 150 g)
  • 150 g bílého jogurtu s obsahem tuku do 1,5 %
  • 1 menší mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 PL olivového oleje
  • Ocet balsamico
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano
  • Bazalka
  • Tymián

Postup:
Nejdříve chřest opereme, oloupeme jeho spodní třetiny a odřízneme dřevnaté konce. Stonky nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata nakrájíme na plátky. Kuřecí maso pláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si 2 větší kusy alobalu. Na každý kus alobalu položíme plátky rajčete lehce přes sebe. Posypeme je bazalkou, dále na ně dáme kousky chřestu a nudličky mrkve. Kuřecí maso potřeme olejem, ochutíme pepřem, solí, tymiánem a položíme na zeleninu. Alobal pevně uzavřeme, aby z něho nic nevyteklo. Oba dva alobalové balíčky dáme na plech a necháme dusit ve střední části trouby při 200° C asi 30 minut. Mezitím si smícháme bílý jogurt s bylinkami, pepřem a octem balsamico. Upečená kuřecí prsíčka namáčíme v jogurtovém dipu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků