26 ledna 2012

Kuřecí špíz s rýží a salátem


Kuřecí špíz s rýží a salátem
Potravina obsahuje:
Energetická hodnota: 394,8 kcal = 1652 KJ
Bílkoviny: 34 g
Sacharidy: 41 g
Tuky: 10 g

Suroviny:
  • 120 g kuřecích prs
  • 30 g dlouhozrnné rýže
  • 100 g zelí hlávkového bílého
  • 30 g zelené papriky
  • 10 g cibule
  • 3 g česneku
  • 5 ml oleje
  • 20 ml chilli omáčky sladké
  • 3 g sezamových semínek
  • 30 g smetany do kávy s obsahem tuku do 6 %
  • 2 ml octa
  • Kari koření
  • Sůl
  • Pepř

Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky, které osolíme a opepříme. V misce si smícháme smetanu, kari koření a prolisovaný česnek. Do vzniklé marinády vložíme maso a necháme celé několik hodin odležet. Po několika hodinách maso vyndáme z marinády, napícháme jej na špejle a posypeme sezamovým semínkem. Opečeme na oleji ze všech stran. Hotové maso pokapeme chilli omáčkou a podáváme s dušenou rýží a salátem, který připravíme tak, že zelí omyjeme, očistíme a společně s cibulí a paprikou nakrájíme na jemné nudličky. Celou zeleninovou směs ještě zalijeme sladkokyselým nálevem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků