26 ledna 2012

Modelky a BMI


V roce 2009 se pořadatelé módní přehlídky v Madridu zařekli, že na molo nevstoupí modelka s BMI pod 18. Tento krok vypadal jako světlá naděje pro boj proti anorexii. Dnešní trendy jsou ale stále jasné - chlapecká postava, útlá ramena a šíje, vystouplé kosti, žádná ňadra, uzoučké nohy, vystouplé lícní kosti a jiné... Změní se někdy tento trend, nebo bude posedlost po štíhlosti stále větší a větší? Budou na molech a také v zákulisí umírat modelky na podvýživu a budou stejně tak riskovat se svými životy "obyčejné" dívky, které jsou jednoduše klamány módními plátky?
V listopadu 2006 zemřela modelka Anna Carolina Restonová. Tato 21letá dívka zemřela 14 dní po hospitalizaci na selhání plic a infekci, její BMI v té době bylo 13,21.

Další modelkou, která zemřela ještě o 3 měsíce dříve, byla Luisel Ramosová. Její BMI bylo v té době 14,5. Dívka zemřela ve svých 22 letech a to ihned poté, co na módní přehlídce v Montevideu sešla z přehlídkového mola do šatny, kde ji postihla zástava srdce způsobená mentální anorexií.

Zamysleme se a nezahazujme život kvůli vylézajícím lícním kostem a nulové energii...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků