26 ledna 2012

Nepečený čokoládový dort


Nepečený čokoládový dort

 

Suroviny:

Těsto

·         100 g čokoládových sušenek

·         1 PL kakaa

·         50 g másla

·         50 g čokolády na vaření

·         100 g mletých mandlí

·         3 KL třtinového cukru

·         1 PL rumu

Náplň

·         200 g kvalitní hořké čokolády

·         30 g másla

·         100 ml smetany ke šlehání

·         3 žloutky

·         250 ml vyšlehané šlehačky

 

Postup:

Čokoládové sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s mletými mandlemi, kakaem a třtinovým cukrem. Dále si ve vodní lázni rozehřejeme máslo s čokoládou na vaření. K rozehřáté směsi přidáme rum a celé necháme asi 3 minuty zchladnout stranou. Po uplynutí časového intervalu směs nalijeme k sušenkové drti. Pořádně zamícháme, až vznikne lepivá hmota. Tuto hmotu vmačkáme do koláčové nebo dortové formy, kterou pak necháme v lednici nebo v mrazáku zchladnout. Mezitím si připravíme náplň. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přidáme smetanu. Poté rozpuštěnou směs odstavíme z vodní lázně a ručním šlehačem do ní zašleháme všechny žloutky. Hotovou směs necháme stát, dokud nemá pokojovou teplotu. Poté do ní vmícháme hotovou šlehačku. Zchladlý nepečený sušenkový korpus vytáhneme z lednice a pomažeme vytvořeným čokoládovým krémem. Pokud chceme, můžeme dozdobit brusinkami. Celý koláč necháme ztuhnout v lednici a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků