26 ledna 2012
Nepečený čokoládový dort
Nepečený
čokoládový dort
Suroviny:
Těsto
·
·
1 PL
kakaa
·
·
·
·
3 KL
třtinového cukru
·
1 PL
rumu
Náplň
·
·
·
100 ml
smetany ke šlehání
·
3
žloutky
·
250 ml
vyšlehané šlehačky
Postup:
Čokoládové sušenky rozdrtíme v mixéru a
smícháme s mletými mandlemi, kakaem a třtinovým cukrem. Dále si ve vodní
lázni rozehřejeme máslo s čokoládou na vaření. K rozehřáté směsi
přidáme rum a celé necháme asi 3 minuty zchladnout stranou. Po uplynutí
časového intervalu směs nalijeme k sušenkové drti. Pořádně zamícháme, až
vznikne lepivá hmota. Tuto hmotu vmačkáme do koláčové nebo dortové formy,
kterou pak necháme v lednici nebo v mrazáku zchladnout. Mezitím si připravíme
náplň. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem, přidáme
smetanu. Poté rozpuštěnou směs odstavíme z vodní lázně a ručním šlehačem
do ní zašleháme všechny žloutky. Hotovou směs necháme stát, dokud nemá
pokojovou teplotu. Poté do ní vmícháme hotovou šlehačku. Zchladlý nepečený
sušenkový korpus vytáhneme z lednice a pomažeme vytvořeným čokoládovým
krémem. Pokud chceme, můžeme dozdobit brusinkami. Celý koláč necháme ztuhnout
v lednici a podáváme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat