26 ledna 2012

Pečený lilek s česnekem a smetanou


Pečený lilek s česnekem a smetanou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 320,3 kcal = 1340 KJ
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 18 g
Cholesterol: 290 mg

Suroviny na 1 porci:
  • 1 lilek = 300 g
  • 150 g zakysané smetany s obsahem tuku do 8 %
  • 1 KL olivového oleje
  • Lisovaný česnek
  • Sůl
  • Bylinky dle chuti

Postup:
Lilek očistíme vodou, rozřízneme na dvě poloviny a propícháme vidličkou. Obě poloviny položíme na pečícím papírem vyložený plech tak, aby ležely řezem nahoru. Lehce osolíme a potřeme olivovým olejem. Takto nachystaný lilek dáme péct do trouby na 180° C a 20 minut. Před koncem pečení ještě lilek potřeme lisovaným česnekem a necháme dopéct. Upečený lilek servírujeme se zakysanou smetanou a bylinkami.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků