26 ledna 2012

Penne se špenátem a kuřecím masem


Penne se špenátem a kuřecím masem
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 451 kcal = 1887 KJ
Bílkoviny: 78 g
Sacharidy: 27 g
Tuky: 3 g
Cholesterol: 25 mg

Suroviny na 1 porci:
  • 100 g penne těstovin
  • 50 g kuřecích prs
  • 120 g listového nebo sekaného špenátu
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, popřípadě dochutíme jinými bylinkami. Česnek a cibulku orestujeme na pánvi, poté přidáme kuřecí nudličky, které jen jemně orestujeme. Nakonec přimícháme špenát. Pokud máme špenát mražený, tak jej nejprve vložíme do vroucí vody a necháme chvíli odstát. Uvaříme penne těstoviny a přimícháme je do špenátovo-kuřecí směsi.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků