26 ledna 2012

Perníčky I


Perníčky I.

Suroviny:
  • 800 g hladké mouky
  • 300 g medu
  • 300 g cukru krystal
  • 300 g másla
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 KL jedlé sody
  • 1 KL skořice
  • 10 ks hřebíčku
  • Badyán
  • Anýz
  • 1 PL kakaa

Postup:
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promícháme, pak přidáme mléko a všechno koření. Znova promícháme, přidáme mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracujeme, uděláme bochníček, který vložíme do moukou vysypané nádoby. Nádobu přikryjeme utěrkou a necháme odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Po odpočinutí těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm, vykrajujeme různé tvary. Pokud víme, že upečené perníčky nebudeme zdobit, můžeme je před vložením do trouby potřít vejcem a posypat barevnými dortovými kuličkami apod.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků