26 ledna 2012

Plněné žampiony s lilkem


Plněné žampiony s lilkem
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 382,4 kcal = 1600 KJ
Bílkoviny: 30 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 18 g

Suroviny na 1 porci:
  • 100 g mletého masa – hovězí zadní nebo kuřecí
  • 3 kusy = 150 g větších žampionů
  • 100 g lilku
  • 50 g cibule
  • 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou
  • 1 KL olivového oleje
  • Česnek
  • Sůl
  • Bazalka

Postup:
Cibulku nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Do pánve k ní přidáme mleté maso a opékáme. Mezitím si očistíme žampiony a vykroutíme nožičky, které nakrájíme nadrobno a přidáme k masu do pánve. Maso dle potřeby podlijeme vodou, osolíme a necháme dusit. Když se maso dusí, rozřízneme lilek napůl a vydlabeme z něj dužinu, kterou pokrájíme a přidáme do pánve k masu. Nakonec do pánve přidáme pokrájená rajčata i se šťávou, rozetřený česnek a nešetříme bazalkou. Směs necháme dusit, dokud není hotová. Dle potřeby podléváme vodou.
Až je masová směs hotová, naplníme ní kloboučky žampionů a vydlabaný lilek. Takto naplněné je dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200° C asi 20 minut. Ke konci pečení je ještě můžeme posypat strouhaným sýrem a nechat rozpéct.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků