26 ledna 2012

Pomazánka z ředkviček


Pomazánka z ředkviček
Potravina obsahuje na 1 porci (150 g pomazánky + 50 – 60 g pečiva):
Energetická hodnota: 221 kcal = 925 KJ
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 37 g
Tuky: 2 g

Suroviny na 4 porce:
  • Svazek ředkviček
  • ½ svazku jarní cibulky
  • 125 g nízkotučného tvarohu
  • Bylinky dle chuti
  • Sůl
  • Pepř
  • Celozrnné pečivo

Postup:
Nejprve si ředkvičky umyjeme a nahrubo nastrouháme. Poté z nich vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu. Jarní cibulku nasekáme najemno a přidáme k ředkvičkám. Nakonec smícháme s tvarohem a dochutíme solí, pepře a bylinkami. Podáváme s celozrnným pečivem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků