26 ledna 2012

Rizoto s hráškem a šunkou


Rizoto s hráškem a šunkou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 400 kcal = 1674 KJ
Tuky: 9,2 g

Suroviny NA 4 PORCE:
  • 300 g rýže na rizoto
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g šunky
  • 300 g hrášku
  • 1 PL olivového oleje
  • 4 jarní cibulky
  • 40 g strouhaného parmazánu

Postup:
Cibulku orestujeme na olivovém oleji do sklovata. Přidáme rýži a 300 ml horkého vývaru. Tuto směs necháme probublávat a za neustálého míchání přiléváme zbytek vývaru. Vaříme asi 15 – 20 minut, dokud není rýže měkká. Po změknutí přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hrášek. Hrášek necháme ještě dobře povařit. Podáváme se lžící parmazánu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků