26 ledna 2012

Třešňová bublanina


Třešňová bublanina

Suroviny:
  • 100 g Hery
  • 2 vejce
  • 50 g vanilkového cukru
  • 2 bílky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 ml nízkotučného mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 800 g třešní
  • 30 g prášku do pečiva
  • Tuk na vymazání
  • Mouka na vysypání

Postup:
Žloutky, Heru a vanilkový cukr utřeme do pěny, do které následně zamícháme tvaroh. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který si smícháme s moukou a práškem do pečiva. Bílkovou hmotu zapracujeme do tvarohové hmoty. Hotové „těsto“ nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Na vrch klademe omyté a okapané třešně. Pečeme na 180°C.

12 PORCÍ! 1 PORCE = 1000 KJ

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků