26 ledna 2012

Zapečený květák s cuketou


Zapečený květák s cuketou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 262,9 kcal = 1100 KJ
Bílkoviny: 22 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 8 g

Suroviny na 4 porce:
  • 1 střední květák
  • 4 cukety (cca 1 kg)
  • 200 g tofu (natural, lahůdkové, uzené…)
  • 350 g bílého jogurtu s obsahem tuku do 3 %
  • 4 bílky
  • 1 PL hořčice
  • Bazalka
  • Majoránka
  • Kmín
  • Bylinková sůl

Postup:
Nejprve si květák rozdělíme na růžičky, které uvaříme do poloměkka. Cukety nakrájíme na tenké plátky a tofu na kostičky. Dále si v misce smícháme bílý jogurt s bílky, hořčicí, kořením a bylinkovou solí. Do zapékací misky vložíme směs z vařeného květáku, plátků cukety a tofu. Celé přelijeme jogurtovou směsí. Pečeme asi 30 – 40 minut, dokud cuketa nezměkne.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků