26 ledna 2012

Zeleninová pánev s houbami


Zeleninová pánev s houbami
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 291,6 kcal = 1220 KJ
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 12 g

Suroviny na 1 porci:
  • 100 g mrkve
  • 50 g květáku
  • 100 g cukety
  • 100 g brokolice
  • 50 g zelených fazolek
  • 100 g rajčat
  • 2 PL ( = 50 g) rajčatového protlaku
  • 100 g čerstvých nebo mražených hub (například hlíva či žampiony)
  • 1 PL olivového oleje
  • Koření dle výběru (kmín, bazalka…)
  • Bylinková sůl

Postup:
Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky. Houby očistíme a také nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme houby a zeleninu. Necháme pod pokličkou dusit doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Před koncem vaření přidáme do pánve rajčatový protlak a necháme ještě krátce povařit. Dochutíme bylinkovou solí a bazalkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků