26 května 2012

Jogurtová pizza

Jogurtová pizza
Suroviny:
  • 400 ml polohrubé mouky
  • 400 ml bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 KL soli
  • Přísady dle chuti (kečup, salám, cibule, ananas, rajčata, sýr aj…)

Postup:
V mouce rozmícháme prášek do pečiva a tuto směs následně spojíme s bílým jogurtem. Dále přidáme sůl, vejce a vymícháme do těsta. Dva plechy vyložíme pečícím papírem a potřeme tukem. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou polovinu důkladně rozprostřeme na jeden plech. Následně na pizzu klademe ingredience dle chuti, základem bývá nejčastěji kečup. Přichystané pizzy dáme péct do trouby asi na 15 minut při 200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků