Klášterní rohlíčky
Suroviny:- 210 g hladké mouky
- 140 g mletých ořechů
- 160 g másla
- 25 g čokolády
- 50 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- Strouhaný kokos
- 100 g čokolády na vaření
- 30 - 50 g ztuženého pokrmového tuku
Postup:
Z mouky, másla, ořechů, moučkového cukru, žloutků a čokolády zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky (tvar oušek). Rohlíčky klademe na plech s pečícím papírem a pečeme 8 - 10 minut při 180°C.
Nejlépe druhý den po upečení rohlíčky napichujeme ze spodu na párátka a máčíme v čokoládové polevě připravené z rozehřáté čokolády na vaření a tuku. Rohlíčky s polevou můžeme dozdobit strouhaným kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat