26 května 2012

Klášterní rohlíčky

Klášterní rohlíčky
Suroviny:
  • 210 g hladké mouky
  • 140 g mletých ořechů
  • 160 g másla
  • 25 g čokolády
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • Strouhaný kokos
Poleva
  • 100 g čokolády na vaření
  • 30 - 50 g ztuženého pokrmového tuku

Postup:
Z mouky, másla, ořechů, moučkového cukru, žloutků a čokolády zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky (tvar oušek). Rohlíčky klademe na plech s pečícím papírem a pečeme 8 - 10 minut při 180°C.
Nejlépe druhý den po upečení rohlíčky napichujeme ze spodu na párátka a máčíme v čokoládové polevě připravené z rozehřáté čokolády na vaření a tuku. Rohlíčky s polevou můžeme dozdobit strouhaným kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků