26 ledna 2012

Bazalková kuřecí játra se zeleninou


Bazalková kuřecí játra se zeleninou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 370 kcal = 1548 KJ
Bílkoviny: 36 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 14 g

Suroviny na 1 porci:
  • 150 g kuřecích jater
  • 250 g směsi zeleniny vařené v páře
  • 1 KL rostlinného oleje
  • Sušená nebo čerstvá bazalka
  • Sůl
  • Bílý pepř

Postup:
Nejprve si nachystáme kuřecí játra: Opláchneme je pod tekoucí vodou a spolu se sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalkou a olejem promícháme v misce. Necháme 30 minut odpočívat v ledničce. Po půl hodině si rozehřejeme pánev a naložená játra na ní opečeme. Podle potřeby můžeme podlít vodou nebo vývarem. Těsně před koncem opékání osolíme, opepříme a přidáme lístky čerstvé bazalky. Podáváme se zeleninou vařenou v páře.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků