26 ledna 2012

Čokoládové makronky


Čokoládové makronky

 

Suroviny:

Těsto

·         3 bílky

·         25 g cukru krupice

·         200 g moučkového cukru

·         100 g mletých mandlí

Náplň

·         100 g čokolády

·         250 g mascarpone

·         3 PL kakaa

 

Postup:

Vaječní bílky ušleháme s krupicovým cukrem do sněhu. Poté lehce vmícháme moučkový cukr a mleté mandle. Plech si předem vyložíme pečícím papírem a lžící na něj z připravené hmoty vytváříme placky o průměru asi 3 cm. Připravené placky dáme péct do trouby asi na 20 minut při 140°C. Po upečení necháme makronky zcela vychladnout na plechu. Po vychladnutí je přeskládáme na talíř. Mezitím si připravíme náplň tak, že krém mascarpone smícháme s nastrouhanou čokoládou a kakaem. Tímto krémem naplníme zdobičku a zdobičkou jej nanášíme na každou druhou makronku, na kterou vždy tu první makronku přiklopíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků