26 ledna 2012

Pangasius s čerstvým špenátem


Pangasius s čerstvým špenátem
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 330,8 kcal = 1384 KJ
Bílkoviny: 37,3 g
Sacharidy: 16,5 g
Tuky:11,8 g

Suroviny na 1 porci:
  • 150 g pangasia
  • 300 g špenátu
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • ½ kysané smetany s obsahem tuku do 8 %
  • 2 KL olivového oleje
  • Koření na ryby
  • Sůl

Postup:
Nejprve si filet z pangasia lehce osolíme a necháme ho alespoň 15 minut odležet. Mezitím si omyjeme špenát, nakrájíme a spaříme. Lžičku olivového oleje rozehřejeme na pánvi a dáme na ni spařený špenát, česnek a špetku soli. Celé podlijeme 3 dl vody a necháme dusit doměkka. Na konci dušení do směsi přidáme smetanu a necháme prohřát. Filet pangasia po 15ti minutách osušíme a orestujeme jej 5 minut z každé strany na olivovém oleji. Podáváme se špenátovou směsí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků