26 ledna 2012

Pečený kapr se zeleninou


Pečený kapr se zeleninou
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 385,8 kcal = 1614 KJ
Bílkoviny: 35 g
Sacharidy: 10 g
Tuky: 19 g

Suroviny na 1 porci:
  • 200 g kapra (filet nebo podkova)
  • 100 g cukety
  • 100 g zelené papriky
  • 100 g rajčat
  • 500 ml bílého suchého vína
  • Citron
  • 1 KL olivového oleje
  • 1 KL hořčice
  • Sůl

Postup:
Plátky kapra osolíme a vložíme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli olivovým olejem. Rybu potřeme hořčicí a poklademe na něj plátky cukety a kousky papriky a rajčat. Celé podlijeme bílým vínem. Zapékací misku přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct asi na 30 minut do trouby. Po 30ti minutách misku odkryjeme a necháme ještě dopéct, aby se odpařila část tekutiny. Před podáváním celé ještě zlehka zakapeme citrónovou šťávou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků