Rybí kotlík
Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 381 kcal =
1594 KJ
Bílkoviny: 28 g
Sacharidy: 16 g
Tuky: 22 g
Suroviny na 1 porci:
·
150 rybího filetu,
například treska či halibut
·
½ svazku jarní
cibulky
·
100 g rajčat
·
80 g smetany na vaření
·
½ zelené papriky
·
1 KL sladké papriky
·
Mletý černý pepř
·
1 stroužek česneku
·
Sůl
·
Olivový olej
·
Čerstvá bazalka
·
1 limetka
Postup:
Vymačkáme si šťávu
z limetky a smícháme ji s nastrouhaným česnekem. Do této směsi pak
naložíme rybí filet. Nakonec osolíme, opepříme. Dále na pánvi na oleji
orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky, přidáme nakrájené
papriky, jemně posypeme sladkou paprikou a necháme zpěnit. Poté přidáme
nakrájená rajčata a zelenou část cibulky. Celou směs necháme dusit. Až paprika
změkne, odebereme z pánve půlku směsi. Na zbylou směs na pánvi dáme rybí
filet, který zakryjeme odebranou polovinou směsi. Celé zalijeme smetanou a
necháme dusit pod pokličkou ještě asi 15 – 20 minut. Občas opatrně promícháme.
Nakonec ještě můžeme dochutit solí. Posypeme čerstvou bazalkou a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat