26 ledna 2012

Rybí kotlík


Rybí kotlík

Potravina obsahuje na 1 porci:
Energetická hodnota: 381 kcal = 1594 KJ
Bílkoviny: 28 g
Sacharidy: 16 g
Tuky: 22 g

 

Suroviny na 1 porci:

·         150 rybího filetu, například treska či halibut

·         ½ svazku jarní cibulky

·         100 g rajčat

·         80 g smetany na vaření

·         ½ zelené papriky

·         1 KL sladké papriky

·         Mletý černý pepř

·         1 stroužek česneku

·         Sůl

·         Olivový olej

·         Čerstvá bazalka

·         1 limetka

 

Postup:

Vymačkáme si šťávu z limetky a smícháme ji s nastrouhaným česnekem. Do této směsi pak naložíme rybí filet. Nakonec osolíme, opepříme. Dále na pánvi na oleji orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky, přidáme nakrájené papriky, jemně posypeme sladkou paprikou a necháme zpěnit. Poté přidáme nakrájená rajčata a zelenou část cibulky. Celou směs necháme dusit. Až paprika změkne, odebereme z pánve půlku směsi. Na zbylou směs na pánvi dáme rybí filet, který zakryjeme odebranou polovinou směsi. Celé zalijeme smetanou a necháme dusit pod pokličkou ještě asi 15 – 20 minut. Občas opatrně promícháme. Nakonec ještě můžeme dochutit solí. Posypeme čerstvou bazalkou a podáváme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků