26 ledna 2012

Smetanový dort


Smetanový dort

 

Suroviny:

·         1 l zakysané smetany

·         350 g piškotů

·         5 banánů nebo jahody

·         100 g třtinového cukru

 

Postup:

Zakysanou smetanu smícháme se třtinovým cukrem a necháme odstát, aby se cukr důkladně rozpustil. Mezitím si dortovou formu vyložíme piškoty. Na piškoty dáme vrstvu smetany, ale jen tak, aby byly piškoty zakryté, ale vršky bylo pod smetanou vidět. Na smetanu dáme na plátky nakrájené ovoce a na ovoce tenkou vrstvičku smetany. Na to položíme další vrstvu piškotů, poté opět smetany a ovoce. Takto vrstvíme až po vrch dortové formy. Jako poslední vrstva by ovšem měly být piškoty pokryté smetanou. Celý dort zakryjeme potravinovou fólií a dáme na 24 hodin do lednice.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků