26 května 2012

Bublanina do hrnečku

Bublanina do hrnečku
Suroviny
:
  • 4 vejce
  • 150 cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dl oleje
  • Citrónová šťáva
  • Citrónová kůra
  • Jahody, třešně, rybíz aj.

Postup:
Žloutky utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Do pěny přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a šťávu a kůru z citrónu. Zamícháme a opatrně přidáme sníh z bílků. Tímto těstem plníme vymazané a vysypané hrnečky, pouze do 3/4 , těsto nabude. Po naplnění ještě do hrnečku zatlačíme ovoce dle chuti. Pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě asi 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků