Bublanina do hrnečku
Suroviny:- 4 vejce
- 150 cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 dl oleje
- Citrónová šťáva
- Citrónová kůra
- Jahody, třešně, rybíz aj.
Postup:
Žloutky utřeme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Do pěny přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a šťávu a kůru z citrónu. Zamícháme a opatrně přidáme sníh z bílků. Tímto těstem plníme vymazané a vysypané hrnečky, pouze do 3/4 , těsto nabude. Po naplnění ještě do hrnečku zatlačíme ovoce dle chuti. Pečeme ve vodní lázni v předehřáté troubě asi 25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat