26 května 2012

Černobílé věže

Černobílé věže
Suroviny:
Placičky
  • 200 g bílé čokolády
  • 30 g sekaných pražených mandlí
Náplň
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g másla
  • 220 g hořké čokolády
  • 50 ml mléka
  • 1 KL kávového likéru

Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, na rovnou plochu si připravíme pečící papír. Rozpuštěnou čokoládu stále mícháme, ale necháme ji trochu zchladnout. Dřív, než začne tuhnout, nalijte na papír malá kolečka a nasypejte na ně trochu sekaných mandlí.
Dále si připravíme krém. Šlehačku s cukrem svaříme. Do vroucí zamíchejte nasekanou čokoládu, likér a změklé máslo. Po krátkém zchladnutí přidejte mléko a vymíchejte hladký krém. Nechte ho vychladit. Pak už jenom mezi jednotlivé placičky navršte krém, a pusťte se do toho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků