Černobílé věže
Suroviny:Placičky
- 200 g bílé čokolády
- 30 g sekaných pražených mandlí
- 150 ml smetany na šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla
- 220 g hořké čokolády
- 50 ml mléka
- 1 KL kávového likéru
Postup:
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, na rovnou plochu si připravíme pečící papír. Rozpuštěnou čokoládu stále mícháme, ale necháme ji trochu zchladnout. Dřív, než začne tuhnout, nalijte na papír malá kolečka a nasypejte na ně trochu sekaných mandlí.
Dále si připravíme krém. Šlehačku s cukrem svaříme. Do vroucí zamíchejte nasekanou čokoládu, likér a změklé máslo. Po krátkém zchladnutí přidejte mléko a vymíchejte hladký krém. Nechte ho vychladit. Pak už jenom mezi jednotlivé placičky navršte krém, a pusťte se do toho.
Žádné komentáře:
Okomentovat