26 května 2012

Čoko-mandlová senzace

Čoko-mandlová senzace
Suroviny:
  • 130 g hořké čokolády
  • 120 g mléčné čokolády
  • 175 g másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 150 g mletých mandlí
  • 4 vejce
  • 125 g mandlových plátků
  • 30 g cukru krystal
  • 3 PL likéru Amaretto

Postup:
Hořkou a mléčnou čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme máslo a metličkou rozmícháme do hladka. Dále si vejce rozklepneme do mísy, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme čoko-máslový krém, amaretto a 100 g mletých mandlí. Hmotou naplníme dortovou formu, kterou si předem vymažeme máslem, zlehka vysypeme cukrem krystal a zbytkem mletých mandlí. Těsto ve formě uhladíme, posypeme cukrem krystal a navrch ještě pořádnou vrstvou mandlových plátků.
Dezert pečeme asi 40 minut při 170°C. Po upečení necháme 5 minut odpočinout a ještě teplý vyndáme z formy. Pak samozřejmě počkáme, až vychladne.

1 komentář:

Archiv článků