26 května 2012

Ďábelská roláda

Ďábelská roláda
Suroviny
:
Těsto
  • 175 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 115 g moučkového cukru
Náplň
  • 225 g hořké čokolády
  • 45 ml brandy
  • 2 vejce
  • 250 g mascarpone

Postup:
Připravíme si plech. Vymažeme ho a pokryjeme pečícím papírem. Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Oddělíme žloutky čtyř vajec, ušleháme je s cukrem do husté pěny, a do ní vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Z bílků ušleháme sníh a velmi lehce jej spojíme s čokoládovo-žloutkovou hmotou.
Těsto rozetřeme na připravený plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 15-20 minut při 180°C.
Upečený plát poprášíme kakaem a překlopíme na čistý pečící papír. Lehounce srolujeme i s papírem, zakryjeme mírně vlhkou utěrkou a necháme chladnout.
Čokoládu na náplň rozpustíme ve vodní lázni, žloutky ze dvou vajec ušleháme do pěny a vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme brandy a sníh ze dvou bílků.
Vychladlý čokoládový plát jemně rozvineme, potřeme jej mascarpone a čokoládovým krémem. Pak celé zatočíme zpět do úhledné rolády, povrch stoprocentně popraská, ale na chuti to neubere.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků