26 května 2012

Drobenkový koláč s ovocem a posypkou

Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Suroviny:
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • ¾ hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • Ovoce (jahody, meruňky, broskve, rybíz, banán, ananas aj.)

Postup:
Smícháme rukama mouku, cukr a máslo, aby vznikla drobenka. Ze vzniklé drobenky si poté odebereme 2 hrnky bokem. Do zbylé drobenky v míse přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nesmí být moc tuhé. Vzniklé těsto nalijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu. Na něj klademe ovoce a na závěr posypeme drobenkou, kterou jsme si na začátku dali stranou. Celé dáme péct na 30 - 45 minut při 190°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků