26 května 2012

Grilovaná kukuřice se slaninou a bylinkami

Grilovaná kukuřice se slaninou a bylinkami
Suroviny
:
  • 4 klasy sladké kukuřice i se šustím
  • 1 svazek petrželky
  • 1 svazek pažitky
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • 50 g másla
  • 200 g anglické slaniny

Postup:
Kukuřičné šustí stáhneme z klasu směrem dolů, odstraníme i zbylá vlákna. Petrželku a pažitku omyjeme a necháme okapat, najemno nasekáme. Česnek prolisujeme nebo utřeme s trochou soli. Do změklého másla přimícháme nasekané bylinky a česnek se solí.
Každý klas kukuřice potřeme ochuceným máslem a omotáme tenkými plátky slaniny. Plátky slaniny přichytíme párátkem. Klasy umístíme na gril tak, aby zbytky šustí na konci nezačaly hořet. Opékáme a průběžně obracíme, dokud není slanina pěkně vypečená. Můžeme potírat zbytky másla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků