26 května 2012

Hraběnčin koláč

Hraběnčin koláč
Suroviny:
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g cukru krystal
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g másla nebo Hery
  • 5 vajec
  • 500 g jablek
  • 2 PL mléka
  • Ořechy nebo mandle

Postup:
Smícháme 5 žloutků s moukou, práškem do pečiva, cukrem krystal, máslem a mlékem Vypracujeme těsto, ze kterého dáme ¼ do lednice ztuhnout. Ze zbytku těsta vyválíme placku asi 5 mm tlustou a dáme na plech. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na těsto. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme sníh. Ten dáme na jablka a navrch nastrouháme ztuhlou čtvrtinu těsta. Celé posypeme ořechy nebo mandlemi. Pečeme 30 - 40 minut při 170°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků