Hraběnčin koláč
Suroviny:- 400 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g cukru krystal
- 100 g moučkového cukru
- 250 g másla nebo Hery
- 5 vajec
- 500 g jablek
- 2 PL mléka
- Ořechy nebo mandle
Postup:
Smícháme 5 žloutků s moukou, práškem do pečiva, cukrem krystal, máslem a mlékem Vypracujeme těsto, ze kterého dáme ¼ do lednice ztuhnout. Ze zbytku těsta vyválíme placku asi 5 mm tlustou a dáme na plech. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme na těsto. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme sníh. Ten dáme na jablka a navrch nastrouháme ztuhlou čtvrtinu těsta. Celé posypeme ořechy nebo mandlemi. Pečeme 30 - 40 minut při 170°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat