26 května 2012

Kokosky

Kokosky
Suroviny:
Těsto
  • 50 g Hery
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 PL rumu
  • 1/2 KL mandlového aroma
  • 1 vejce
  • 125 g hladké mouky
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 1 PL mléka
Zdobení
  • čokoládová poleva

Postup:
Heru ušleháme elektrickým robotem do pěny. Poté přidáme cukr, rum, vanilkový cukr, madlové aroma a mícháme, dokud nevznikne pevná hmota. Jako poslední do směsi přimícháme vejce. Do této směsi pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a strouhaný kokos.
Pomocí lžiček tvarujeme kokosky, které pokladáme na pečícím papírem vyložený plech. Z celkového množství surovin by mělo vzniknou asi 45 kokosek. Plech s připravenými kokoskami dáme péct do trouby asi na 10 - 12 minut. U elektrické na 200°C, u horkovzdušné na 180°C, u plynové na 4.stupeň.
Po vychladnutí kokosky můžeme dolní část kokosek namáčet v čokoládové polevě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků