26 května 2012

Krémové řezy

Krémové řezy
Suroviny
:
Těsto
  • 5 bílků
  • 190 g moučkového cukru
  • 190 g mletých ořechů
  • 2 PL hladké mouky
Náplň
  • 5 žloutků
  • 60 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g másla
Poleva
  • 30 ml citrónové šťávy
  • 100 g moučkového cukru

Postup:
Nejprve si připravíme těsto: Ušleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Poté do sněhu opatrně přimícháme směs mouky a ořechů. Hotovou směs rozetřeme na pečícím papírem vyložený plech (30 x 40 cm) a dáme péct do trouby na 20 minut. U elektrické trouby na 180°C, u horkovzdušné na 160°C, u plynové na 3. stupeň.
Hned po vyndání z trouby těsto rozkrojíme na 4 stejné pruhy a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň: Smícháme mléko s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Tuto směs privedeme k varu. Až začne vařit, odstavíme ji ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si máslo ušleháme do pěny. Až je uvařená směs chladná, přidáme ji do máslové pěny. Tuto hmotu pak vyšleháme elektrickým robotem na krémovou konzistenci.
Vychladké pruhy z těsta pomažeme krémem, naskládáme na sebe a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Připravíme si polevu smícháním citrónové šťávy a cukru, tou poté řezy potřeme. Až poleva ztuhne, podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků