25 května 2012

Moravské koláče

Moravské koláče
Suroviny:
Těsto
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 15 dkg Hery
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 2,5 dkg droždí
  • 2 žloutky
  • Citrónová kůra
  • Sůl
  • 3,5 dcl mléka
Náplň
  • Povidla
  • 2 tučné tvarohy
  • 2 vanilkové cukry
Drobenka
  • 10 dkg Hery
  • 10 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 dkg polohrubé mouky

Postup:
Zaděláme kvásek z droždí, vlažného mléka a cukru. Ten necháme vzejít. Rozpustíme Heru a smícháme ji s moukou, moučkovým cukrem, žloutky, citrónovou kůrou, solí a kváskem. Vymícháme hladké těsto a necháme jej na teplém místě kynout. Pokud se těsto lepí, můžeme přidat trochu mouky. Z těsta vyválíme plát o tloušťce 5 mm a vykrajujeme kolečka o velikosti dna hrníčku. Ob jedno kolečko dáváme náplň (smícháme tvaroh, povidla a vanilkový cukr), tyto kolečka přikrýváme druhými kolečky. Okraje obou koleček pečlivě spojíme. Dáme na plech a necháme ještě chvíli kynout. Poté doprostřed koláčku uděláme důlek a ten naplníme povidly. Okraje koláčků potřeme žloutkem a celý koláček posypeme drobenkou. Pečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků