25 května 2012

Nicoise salát s grilovaným tuňákem

Nicoise salát s grilovaným tuňákem
Suroviny:
  • 500 g drobných nových brambor
  • 4 vejce
  • 200 g zelených fazolek
  • 300 g steaku z tuňáka
  • 4 PL olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 hlávka salátu
  • 100 g rukoly
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 menší okurka
  • 100 g vypeckovaných černých oliv
  • 1 PL citrónové šťávy

Postup:
Brambory omyjeme a uvaříme doměkka, slijeme, necháme vychladnout a rozpůlíme. Vejce uvaříme natvrdo a rozčtvrtíme. Fazolky krátce povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou. Steak z tuňáka potřeme 2 PL olivového oleje, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Po upečení necháme steak několik minut dojít a zatáhnout, pak ho nakrájíme na plátky. Saláty opláchneme, necháme okapat. Rajčata omyjeme, okurky nakrájíme na kostičky. Olej promícháme s citrónovou šťávou. Na talíře rozdělíme zeleninu, brambory, vejce, olivy, ozdobíme několika plátky steaku a pokapeme citrónovou zálivkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků