Nicoise salát s grilovaným tuňákem
Suroviny:- 500 g drobných nových brambor
- 4 vejce
- 200 g zelených fazolek
- 300 g steaku z tuňáka
- 4 PL olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 1 hlávka salátu
- 100 g rukoly
- 250 g cherry rajčátek
- 1 menší okurka
- 100 g vypeckovaných černých oliv
- 1 PL citrónové šťávy
Postup:
Brambory omyjeme a uvaříme doměkka, slijeme, necháme vychladnout a rozpůlíme. Vejce uvaříme natvrdo a rozčtvrtíme. Fazolky krátce povaříme, slijeme a propláchneme studenou vodou. Steak z tuňáka potřeme 2 PL olivového oleje, osolíme, opepříme a ogrilujeme. Po upečení necháme steak několik minut dojít a zatáhnout, pak ho nakrájíme na plátky. Saláty opláchneme, necháme okapat. Rajčata omyjeme, okurky nakrájíme na kostičky. Olej promícháme s citrónovou šťávou. Na talíře rozdělíme zeleninu, brambory, vejce, olivy, ozdobíme několika plátky steaku a pokapeme citrónovou zálivkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat