Obrácený jablkový koláč
Suroviny:- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 5 PL horké vody
- 750 g jablek
- 2 pudingy
- 1 l mléka
- 1 PL cukru
- Granko
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Dále přidáme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Zamícháme. Připravíme si plech, vymažeme a vyložíme pečícím papírem, na dno klademe plátky jablek. Jablečné dno poté zalijeme těstem. Celé pečeme při 180°C. Až koláč vychladne, obrátíme jej na druhý plech s pečícím papírem, dnem nahoru! Připravíme si puding z 1 l mléka, 2 sáčků pudingového prášku a 1 PL cukru. Obrácený koláč zalijeme horkým uvařeným pudingovým krémem. Celé posypeme Grankem.
Žádné komentáře:
Okomentovat