Špičky
Suroviny:Těsto
- 50 g cukru krystal
- 100 g hladké mouky
- 70 g žloutků
- 140 g bílků
- 20 g pudingu
Krém
- 170 g cukru krystal
- 350 g Hery
- 350 g čokolády
- 50 g kakaa
- 2 dl vody
- 200 g sušeného vanilkového krému
- 100 g fondánové polevy
- 1 dl vody
- 50 ml rumového aroma
- 500 g čokolády
- 130 g 100% tuku
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem, žloutky ušleháme zvlášť. Obě hmoty spojíme a zasypeme moukou s pudingem. Na pečící papír nastříkáme kulaté piškoty. Pečeme asi 15 minut při 180°C.
Mezitím si připravíme krém. Cukr, Heru, kakao a vodu uvaříme. Do horké hmoty přidáme čokoládu a necháme rozpustit. Celou směs necháme vychladit a vyšleháme na tuhý krém.
Dále si připravíme tekutý krém. Sušený vanilkový krém, fondánovou polevu, vodu a rumové aroma smícháme v hladký krém.
Na upečené piškoty nastříkáme dutou trubičkou 4/5 krému do tvaru špičky. Vzniklou dutinu vyplníme tekutým krémem a uzavřeme nastříkáním zbytku krému. Po ztuhnutí se špičky namáčí do nahřátého tuku s čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat