Štrúdl
Suroviny:- 300 g hladké mouky
- Sůl
- 1 vejce
- 1 PL octa
- 150 g másla
- Vlažná voda
- Jablka
- Strouhanka
- Rozinky
- Ořechy
- Mletá skořice
- Moučkový cukr
Hladkou mouku zlehka posolíme a přidáme vejce a ocet. Poté konzistenci těsta doladíme povoleným máslem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, které necháme zakryté utěrkou chvíli pracovat. Poté na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku, tu posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, rozinkami, ořechy, mletou skořicí, moučkovým cukrem a opět strouhankou. Zarolujeme a přemístíme na plech s pečícím papírem. Celý štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a na několika místech jej propíchneme vidličkou. Pečeme asi 40 minut, po upečení pocukrujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat