25 května 2012

Štrúdl

Štrúdl
Suroviny:
  • 300 g hladké mouky
  • Sůl
  • 1 vejce
  • 1 PL octa
  • 150 g másla
  • Vlažná voda
  • Jablka
  • Strouhanka
  • Rozinky
  • Ořechy
  • Mletá skořice
  • Moučkový cukr

Postup:
Hladkou mouku zlehka posolíme a přidáme vejce a ocet. Poté konzistenci těsta doladíme povoleným máslem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, které necháme zakryté utěrkou chvíli pracovat. Poté na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku, tu posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, rozinkami, ořechy, mletou skořicí, moučkovým cukrem a opět strouhankou. Zarolujeme a přemístíme na plech s pečícím papírem. Celý štrúdl potřeme rozšlehaným vejcem a na několika místech jej propíchneme vidličkou. Pečeme asi 40 minut, po upečení pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků