25 května 2012

Trubičky

Trubičky
Suroviny
:
Těsto
  • 230 g hladké mouky
  • 180 g Hery
  • 3 žloutky
  • Sůl
  • 2 dl vody
Krém
  • 200 g cukru krystal
  • 2 bílky
  • 1 dl vody
  • ½ vanilkového cukru

Postup:
Heru prohněteme s trochou mouky a vytvarujeme kostku. Ze zbytku surovin zaděláme těsto, které musí být hladké a nelepivé. Necháme 15 minut odležet. Těsto rozválíme do čtverce a do něj zabalíme tuhou kostku. Rozválíme a ze stran proti sobě překládáme na čtyřikrát. Toto opakujeme třikrát. Necháme 30 minut odležet. Poté těsto rozválíme na tloušťku asi na 6 mm a rádlem rozkrájíme na proužky 25x3,5 cm. Potřeme vodou a natočíme spirálu na kovové trubičky. Pečeme při 220°C.
Než se trubičky upečou, připravíme krém. Bílky ušleháme s 1/3 cukru. Vodu a zbytek cukru svaříme na 115°C a zvolna zaléváme do bílků. Po zalití přidáme vanilku a volně došleháme.
Upečené a vychladlé trubičky plníme krémem a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků