25 května 2012

Větrníčky


Větrníčky
Suroviny:
Těsto

  • 6 dl vody
  • 185 g oleje
  • 450 g hladké mouky
  • Sůl
  • 10 vajec


Krém

  • 1 l mléka
  • 3 pudingy
  • 250 g cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g másla

Karamel

  • 500 g cukru krystal
  • 4 dl šlehačky

Karamelová šlehačka

  • 500 ml šlehačky
  • Karamel

Fondánová poleva

  • 500 g fondánové polevy
  • 1 dl vody

Postup:
Vodu s olejem a špetkou soli svaříme, přisypeme mouku a orestujeme (hmota se musí odlepovat od vařečky). Do vychladlé hmoty přidáme vejce a vymícháme. Na vymazané plechy nastříkáme větrníčky a pečeme asi 20 minut při 220°C.
Na krém si uvaříme 2/3 l mléka s cukrem, v 1/3 mléka rozmícháme puding a přidáme do vařícího mléka. Provaříme. Po zchladnutí vyšleháme s vanilkovým cukrem a máslem.
Karamel si připravíme tak, že cukr roztavíme do světlé barvy a zalijeme šlehačkou, necháme vychladit.
Karamelovou šlehačku připravíme ušleháním šlehačky, do které vmícháme vychladlý karamel.
Vychladlé větrníčky rozkrojíme a plníme krémem. Sáčkem nastříkáme na krémem naplněné větrníčky karamelovou šlehačku. Vrchní stranu větrníčků polijeme fondánovou polevou (fondánovou polevu nahřejeme s 1 dl vody).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků