Větrníčky
Suroviny:Těsto
- 6 dl vody
- 185 g oleje
- 450 g hladké mouky
- Sůl
- 10 vajec
Krém
- 1 l mléka
- 3 pudingy
- 250 g cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
- 200 g másla
Karamel
- 500 g cukru krystal
- 4 dl šlehačky
Karamelová šlehačka
- 500 ml šlehačky
- Karamel
Fondánová poleva
- 500 g fondánové polevy
- 1 dl vody
Postup:
Vodu s olejem a špetkou soli svaříme, přisypeme mouku a orestujeme (hmota se musí odlepovat od vařečky). Do vychladlé hmoty přidáme vejce a vymícháme. Na vymazané plechy nastříkáme větrníčky a pečeme asi 20 minut při 220°C.
Na krém si uvaříme 2/3 l mléka s cukrem, v 1/3 mléka rozmícháme puding a přidáme do vařícího mléka. Provaříme. Po zchladnutí vyšleháme s vanilkovým cukrem a máslem.
Karamel si připravíme tak, že cukr roztavíme do světlé barvy a zalijeme šlehačkou, necháme vychladit.
Karamelovou šlehačku připravíme ušleháním šlehačky, do které vmícháme vychladlý karamel.
Vychladlé větrníčky rozkrojíme a plníme krémem. Sáčkem nastříkáme na krémem naplněné větrníčky karamelovou šlehačku. Vrchní stranu větrníčků polijeme fondánovou polevou (fondánovou polevu nahřejeme s 1 dl vody).
Žádné komentáře:
Okomentovat