Věnečky
Suroviny:Těsto
- 60 g oleje
- 200 ml vody
- Sůl
- 150 g hladké mouky
- 4 vejce
Krém
- 750 ml mléka
- 150 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 150 g másla
- 50 ml rumu
Poleva
- 500 g moučkového cukru
- Citrónový šťáva
Postup:
Olej, vodu a špetku soli přivedeme k varu. Přidáme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na stěny nádoby a vařečku. Odstavíme z plotny a za míchání necháme vychladit, ovšem ne úplně. Postupně přidáme vejce. Vymícháme v hladkou hmotu. Na vymaštěný plech stříkáme zdobícím sáčkem s řezanou trubičkou tvary věnečků. Těsně před pečením pokropíme plech s věnečky vodou a pečeme asi 25 minut při 240°C. Prvních 15 minut nesmíme troubu otevřít! Věnečky poté necháme vychladnout a rozkrojíme.
Mléko s cukrem uvedeme do varu a přilijeme pudingové prášky rozmíchané v troše mléka. Vaříme ještě dvě minuty, neustále mícháme! Po vychladnutí prošleháme, přidáme změklé máslo a vyšleháme v hladký krém. Ke konci přidáme rum.
Věnečky plníme krémem a potahujeme v polevě z prosetého moučkového cukru, utřeného s citrónovou šťávou.
Žádné komentáře:
Okomentovat