25 května 2012

Věnečky


Věnečky
Suroviny:
Těsto

  • 60 g oleje
  • 200 ml vody
  • Sůl
  • 150 g hladké mouky
  • 4 vejce


Krém

  • 750 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové pudingy
  • 150 g másla
  • 50 ml rumu

Poleva

  • 500 g moučkového cukru
  • Citrónový šťáva

Postup:
Olej, vodu a špetku soli přivedeme k varu. Přidáme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na stěny nádoby a vařečku. Odstavíme z plotny a za míchání necháme vychladit, ovšem ne úplně. Postupně přidáme vejce. Vymícháme v hladkou hmotu. Na vymaštěný plech stříkáme zdobícím sáčkem s řezanou trubičkou tvary věnečků. Těsně před pečením pokropíme plech s věnečky vodou a pečeme asi 25 minut při 240°C. Prvních 15 minut nesmíme troubu otevřít! Věnečky poté necháme vychladnout a rozkrojíme.
Mléko s cukrem uvedeme do varu a přilijeme pudingové prášky rozmíchané v troše mléka. Vaříme ještě dvě minuty, neustále mícháme! Po vychladnutí prošleháme, přidáme změklé máslo a vyšleháme v hladký krém. Ke konci přidáme rum.
Věnečky plníme krémem a potahujeme v polevě z prosetého moučkového cukru, utřeného s citrónovou šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Archiv článků