02 srpna 2012

Ve-če-ře

Tak nevím, co si dnes dát na večeři. Mám tady dvě možnosti na výběr, buď slanou variantu a nebo sladkou. Střídám to, ale asi poslední měsíc prostě ulítávám spíš na tom slaném, proste teď mám slané období - střídají se u mě už asi 3 roky.
Problém je v tom, že chuť mám na slanou variantu, jenže:
1) Máme nakoupenou spoustu ovoce, což spadá do té sladké varianty. A ovoce se, jak známo, kazí.
2) Slanou variantu jsem měla poslední 3 dny každý večer.
3) Slaná varianta je méně kalorická než sladká a já dnes měla málo kalorický oběd, takže bych si bez výčitek mohla dát sladkou variantu.
4) Zítra bude mít oběd více kalorií než dnes, to vím už teď, tak by bylo příhodné udělat si méně kalorickou večeři zítra - tedy slanou variantu zítra (taky bych si mohla udělat slanou variantu i dnes, i zítra, ale bylo to už 5x za sebou).

Chci se zeptat... Mám se řídit svými chutěmi a dát si to, na co mám prachsprostě více chuť? A je vůbec špatné mít 5 večerů po sobě stejné jídlo? Ha, teď mě napadá, že včera jsem ho měla obměněné, z části nové, jinačí, než obvykle a hlavně jinačí než ty předešlé dva dny.
Řekněte mi své názory a poraďte, prosím. Díky:-)

PS: Mimochodem, dnes jsem se zvážila před obědem, váha stejná, takže nedávné náhlé přibrání zřejmě nezpůsobují jednotvárné slané večeře, což jsem si myslela. Samozřejmě už jsem to zas shodila:)

10 komentářů:

  1. Tak první k tvé váze-nevím teda kolik jsi "přibrala" a kolik vůbec vážíš..ale překvapuje mě ten usměvavý smajlík u věty, že jsi to "zas shodila"..tvá nálada je ovlivněna váhou či co? a pokud se fakt léčíš-o čem tento blog vypovídá, tak by tě asi neměl těšit ubýtek váhy-nebo spíš, neměla bys to dávat najevo..nebo tak nějak..
    a večeře: můžeš si dá dvě obložená pečiva jedno třeba s máslem sýrem a šunkou, druhé s máslem a medem a k tomu kus ovoce..hmm?..takhle to dělá hodně lidí..a já jím slanou variantu večeří snad celé 3 roky-a po*rala jsem se? ne..a myslím, že při léčbě, bys ten jídleníček měla mít sestavený, pestrý-a neuvažovat a "nešetřit" kalorie..tak by mě ale zajímalo jak ta slaná a slakdá varianta večeří vypadá? jako kolik toho je, oc to je..hm,..? Nikdy jsi mi ještě na mou otázku v komentáři neodpověděla..tak bych byla ráda, kdybys to teď udělala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jídleníčky nezveřejňuji, tak jsem se rozhodla. A nepotřebuji dávat tipy na večeře - 2 pečiva.. Je to složité, moc mě nechápeš. To nemyslím zle. Ale nedokážu to vysvětlit. Každopádně díky za reakci. Z anorexie se léčím, ale protože ji mám pořád v hlavě, nedělá mi radost přibrat, bohužel tak to je.

      Vymazat
  2. Ahojda.
    Já bych si sladkou večeři nikdy nedala, protože by mi sladký takhle večer nikdo nechuntalo. ovoce v lednici vydrží a můžeš si ho dát ke snídani, co ty na to ?:)
    dej si nějaký pečivo s dobrym sýrem a oblož zeleninou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsi nepochopila, že JÁ sladké večeře jím. Mám na to chuť, nedělá mi to problém. Nechci žádný tip na večeři, vím, co bych si dala....

      Vymazat
  3. já sem teda spíš pro slanou večeři, sladké večer bych fakt nemohla. a že máš stejné jídlo pět dní po sobě, to mi vůbec nepřijde špatně, já sama mívám skoro každý den na stejném principu, jím skoro pořád to samé.
    k večeři bych volila pečivo, knackerbroty, zeleninu..

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj, rozhodně si dej to na co máš chuť a neřiď se tím co si měla a neměla včera :)) důležité je uspokojit svoje chuťový buňky :)) a na večeři se určitě hodí spíš slané než sladké, sladkou si dej snídani a dopo svačinu ;) drž se!

    OdpovědětVymazat
  5. Nějak trošku nechápu, co po nás teda chceš... Píšeš nám na blogy, že akutně potřebuješ radu. A když ti holky tu radu dají, sprdneš je. Zajímalo by mě, co od nás teda očekáváš, že ti máme napsat.
    A taky trochu nechápu, proč pro zveřřejnění své výšky a váhy potřebuješ výšku a váhu dvaceti dalších dívek. Myslím, že zas tak moc po tvé váze nepražíme. Jen očekáváme, že na blogu, který je zaměřený na tuto tématiku by se to mohlo objevit, dřív jsi s tím problém neměla, to až teď máš takové požadavky. Myslím, že se ti na tu výšku a váhu holky vyprdnou, nebudeme to z tebe tahat, k životu to nepotřebujeme... Mám trošku pocit, že se ti nějak zvedlo sebevědomí.
    Neber to zle, vím, že mě za to jako spousta dalších holek ukamenuješ. Je to prostě jen můj názor ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím...rozumný a pravdivý názor.. :)

      Vymazat
    2. Holky já se vůbec nedivím tomu, co jste mi napsaly za reakce, protože kdybych nebyla autor, ale "cizí", tak to vidím úplně stejně. Já jen teď momentálně nedokážu vyjádřit, co potřebuji, co chci a proč to chci. Mějte se mnou prosím trpělivost a neberte moje řeči doslova. Nejsem (doufám, doufám!!!) žádná kráva... A s tou váhou výškou - nečekám, že všechny čekáte, až napíšu své podmínky či co a hned se budete hrnout mi všechny psát svou váhu a posílat fotky na mail. Sama si zjišťuji, ptám se, komunikuji s vámi přes maily. Vím, že jsem nikdo a tohle nemáte zapotřebí! Jen se mnou mějte trpělivost, nějak se poslední dobou totálně nedokážu normálně vyjádřit. Jsem holka jako vy, mám problémy, a někdy je to horší, někdy lepší. Čas vše ukáže.

      Vymazat
  6. Taky si myslím, že by sis měla dát to, na co máš chuť :) Já jsem teda spíše na slaná jídla, maso a tak, a myslím, že bys měla jídla střídat, nejíst každý den to stejný :) A taky to tak moc neřeš, jsou důležitější věci něž řešit, co si dáš na večeři :) nehraju si na chytráka, taky jsem dřív řešila takové věci, ale navždy se tak žít nedá :)

    OdpovědětVymazat

Archiv článků