20 února 2013

Food tips

Poraďte mi, co si dát na večeři. Dochází mi nápady a inspirace. Hledám nějaké jídlo, co nebude kus-kus ani rýže. Taky nemám večer chuť na sladké, takže různé kaše, vločky a pancakes můžete vynechat. V podstatě střídám pořád dokola několik večeří.

1. Dva pšeničné toasty (čtyři plátky) s kečupem, šunkou a sýrem.
2. Heinz Fit fazole s dopékací tmavou banketkou.
3. M&S nudle s tuňákem nebo Šmakounem.
4. Semizrnný rohlík s cottage, šunkou a sýrem.

Nic víc mě nenapadá a už je to vážně docela stereotyp. Chtělo by to změnu. Asi mi hodně z vás doporučí nějakoou kaiserku s něčím. Já na pečivo moc nejsem a kaiserka mě nikdy nelákala. Taky musím na rovinu přiznat, že jedna kaiserka by mě asi nezasytila.
Tak šup sem s tipy, co večeříte vy? Co by jste mi doporučili, je něco, co opravdu stojí za vyzkoušení? Díky za veškeré odezvy:)


16 komentářů:

  1. nějaká bramborová kaše,brambory,polentové "hranolky"..nebo já si včera ělala kukuřičné lívanečky s kuřecím a hermelínem :)...

    OdpovědětVymazat
  2. Co takhle těstoviny se zeleninou a sýrem třeba zapéct, nebo rizoto, zapečené brambory se sýrem, brambory s kefírem, olomoucké tvarůžky na sojový rohlík, dvě míchaná vejce s kaiserkou (dobré je přihodit k nim plátek Eidamu), tortilla plněná čímkoliv, nebo třeba místo toastu položit na každý krajíc plátek sýra a kousek hermelínu a dát na chvíli do trouby

    OdpovědětVymazat
  3. Já budu mít dneska dva rohlíky se šunkou a zeleninu :)) Co třeba jogurt a pečivo nebo brambory s tvarohem, tvaroh naslano s pečivem, polívka s pečivem :)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A prečo by to nemohli byť dva biele rohlíky s maslom/pomazánkou namiesto tvarohu? Základná otázka - chceš chudnúť či pribrať? Veď sa nehrajme na schovávačku, nemáš šancu sa vyliečiť ak nezačneš jesť NORMÁLNE potraviny...

      Vymazat
  4. luštěninové zeleninové polívky (na větší zasycení i s obilovinou, třeba kroupama, jáhlava, ovesnýma vložkama...)
    dušená zelenina, tofu, obilovina, kvašené zelí
    bramborové knedlíky, zeleninová majda s tempehem
    atd.

    OdpovědětVymazat
  5. Mockrát Ti děkuju za podporu!! Já chápu, že Tě to děsí...je to hodně velký váhový rozdíl. Ale podle bmi je to pro Tebe možná ještě podváha? Nebo na hranici :)) Určitě to stojí i v Tvém (nutí mě to psát hlavně v Tvém) případě za zvážení...navíc - co se týče dospělého oddělení v Brně - jeden z cílů hospitalizace cituji "U pacientů/ntek s výraznou podváhou dosáhnout váhového přírůstku na základě předchozí dohody s ním/ní samotným/nou "Takže předpokládám, že dohoda je možná :) A co se týče těch jídel, ze kterých máme hrůzu - zde si dovolím další citaci "U jednotlivých jídel je samozřejmě přítomna zdravotní-dietní sestra, ale nemějte obavy – v žádném případě zde není z toho důvodu, aby na vás křičela a kontrolovala, jestli jste snědly /i/ tolik či tolik. Ale jistě při hlubším zamyšlení pochopíte, že její přítomnost musí být k dispozici. Kvůli vám samotným." Těžko říct, co si pod tím představit. A jídelníček tam prý odpovídá běžné nemocenské stravě...takže to, co jí normální pacienti, normální lidi...to nezní tak výkrmově, ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!! :) Jak jsi nakonec vyřešila vyčeři? :)

      Vymazat
  6. Zkus nějaké restované nebo pečené maso, kuřecí/rybu třeba s couscousem, bulgurem, nějakou zeleninkou a třeba smetanovo-jogurtovým dresinkem :)?
    Nebo nějakou hustou polévku se zeleninou, masovým vývarem, fazolemi a nějakou zavářkou, mm? :)
    A nebo pomazánky.

    OdpovědětVymazat
  7. Ja som dnes mala krupicový nákyp so šľahanými malinami a to bolo ako sa hovorí "nebíčko v papuľke" :-D :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to z tých "kalórií" by tu asi všetkých porazilo :-D ale ja si ju dám ako normálny človek, nie nejakú robenú vo vode a posypanú korobom, lebo obsahuje o polovicu menej tukov o tom liečba nie je :-)

      Vymazat
  8. Těch možností je spousta, existuje mnoho jiného druhu pečiva kromě kaiserky, tak zkus 2ks něčeho jiného a k tomu tak 100g sýra a nějakou zeleninu.

    Nebo vyzkoušej různě upravené těstoviny, těch je taky spousta variant, třeba jen s česnekem a olivovým olejem nebo s balkánským sýrem a rajč. omářkou.¨

    Víš spíš je otázka k čemu ty naše rady jsou. Ono ty si to stejně upravíš k obrazu svému - to co jíš tam jsou vesměs ty základní pilíře diety - šmakoun, cottage, fit fazole.... pořád bohužel ti "nepřecvaklo" - pořád se podvědomě snažíš mít co nejmíň a já ti sice můžu napsat dej si těstoviny, ale pokud si dáš půlku mističky je to prašť jak uhoď - dobře si přečti ty komentáře o "70 kilové anorektičce, která nic nejí a nemá kde ubrat a přibírá"... dokud nenajedeš na min. 10 000 kj denně budeš se huntovat dál.

    OdpovědětVymazat
  9. Potřebovala bys tuky na energii, bílkoviny na svaly a vápník na kosti. Takže můžu doporučit třeba hermelín s kornbagetou, určitě ti bude chutnat a kdyby ne, tak můžeš třeba plátkový sýr, samozřejmě normální ne odtučněný v tvém extrémním případě. K tomu také pečivo. Pečivo na večeři je vhodné, kašli na ty keci co radí že věčeře má být zelenina, prostě nemá, nezasytí a nedodá energii akorát se v noci probudíš hladem. Musíš být zdravá =) Dneska jsem zkoušela houbový hermelín Král sýrů a tavenou Veselou krávu se žampiony oba sýry můžu doporučit =)

    OdpovědětVymazat
  10. Zkus se podívat na nějaké blogy, třeba eat - run - love, fitnessgirl a tak, mě tohle surfování po receptech strašně baví. Nebo si jen kup jiný druh sýra, jinou šunku atp. - zkoušej nové věci :-) Občas mě nová potravina nebo recept nezaujmou, ale někdy natrefím na supr věci :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nevadí, klidně si jej vyplň;)!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak třeba ňoky, nějaké zeleninové. :)) Nebo brambory s rybičkou? Nebo masem? :)
    Zdá se mi to nebo tvoje příspěvky jsou nějaké veselejší? :D

    OdpovědětVymazat
  13. Tak pak napiš co jsi si z toho vybrala :) A kolik si toho snědla hlavně...

    OdpovědětVymazat

Archiv článků