15 února 2013

Mila

Mnoho lidí po celém světě má nějaké oblíbené jídlo, oblíbený pamlsek, oblíbenou příchuť chipsů a oblíbený nápoj. Dnes se budeme bavit o pochutinách, o "zákuscích" (jak by to pojmenovala dietářka svačící kus okurky), prostě a jednoduše o oplatcích! Přesněji řečeno, hodlám tady proprat Mila řezy!

Tato polomáčená oplatka v kakaové polevě s mléčnou náplní vypadá velice obyčejně a nenápadně a přesto už se na našem trhu drží nějakou tu dobu. Firma Sedita (Pečivárne Sereď) existuje již 50 let a od prvních okamžiků své existence přináší na naše stoly pečivo a pekárenské výrobky, později samotné laskominy, jako jsou oplatky. K zástupcům firmy Sedita patří kromě Mila řezů například Kávenky, Horalky, Mäta řezy, Tatranky, Polomáčené sušenky, Princezky, Ela výrobky určené speciálně pro diabetiky a jako nejčerstvější přírůstek Ego sušenky.
Mila řezy jsou relativně levná záležitost, 50 g získáte za 8 až 13 Kč, podle obchodu. Otázkou je, zda si je spotřebitel vybere, když se v dnešní době na trhu vyskytuje nepřeberné množství jiných oplatků, řezů, laskominek, čokolád a piškotů. Zřejmě stejně tak, jako mají někteří lidé v oblibě pivo Zubr, stejně tak mají někteří lidé zafixované Mila řezy a nehodlají se jich vzdát.
Mila řezy asi ničím nenadchnou, ani neurazí.
Tedy až na mého bratra, díky kterému vlastně píši tento článek o Mile. Jeho názor, který si uchovávám v paměti už asi 5 let (a který se zřejmě nikdy nevymaže), byl hnacím motorem mé klávesnice a já bych ráda slyšela (viděla) vaše názory na Mila řezy, popřípadě na jiné řezy či oplatky.
Ten slavný názor, který se mezi námi zjevil nezván a náhle, zněl asi takto "Hele Mila řezy, tak ty znám. Chutnají jako zvratky...".
Tak co, jaké sladkosti chutnají vám? Máte také své favority, po kterých saháte automaticky a nebo rádi zkoušíte nové věci na trhu?




6 komentářů:

  1. Milu mam moc rada. Kupovane sladkosti ale moc nejim, spis si upecu nejakou buchtu, kolac, muffiny nebo susenky. Navic me vareni a peceni uklidnuje, takze zabiju dve mouchy jendou ranou: pochutnam si a odpocinu si :-))

    OdpovědětVymazat
  2. mňam!:D ta je nejlepší!:D :) Akorát jsem ji neměla asi už rok, možná víc:DD

    OdpovědětVymazat
  3. milu rada moc nemam, to si radeji dam nejakou celozrnou tycinku:)
    ale moc pekny clanek:)
    http://bit-ofme.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Milu jsem měla vždycky ráda stejně jako kávenky a Ego také :)
    Teď si ale radši něco upeču :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mam nejradši Deli, ideálně pistáciovou. A jakou sladkost si ty dopřáváš? Neřikej že žádnou... víš dobře že by ses měla snažit být normální a vyléčit se... sladkosti sem tam (jak řikám, s mírou od všeho) jí lidi co nepřibíraji, tobě by to obzvlášť prospělo... paradoxně možná víc než nějaký zeleninový "zdravý" salát - musíš pochopit že jinak se z toho nikdy nedostaneš.

    OdpovědětVymazat
  6. Nemáš se za co omlouvat, vím že ta fotka vypadá otřesně! A jím, neboj :) Na večeři jsem měla dva rohlíky s kuřecí šunkou, misku brokolice a pak ještě 100g tyčinku s kokosovou příchutí :) Ale upřímně - mám z toho výčitky...

    OdpovědětVymazat

Archiv článků