10 února 2013

Odličovací tampony

Určitě to každá znáte: Ráno se nalíčíte a k zrcadlu se dostanete až večer. Kruhy pod očima, unavená tvář, make-up z poloviny smytý.. Teď si přejete jen rychle se odlíčit a šup do postele. Ale co to? Odlíčení by po perném dni mělo být něco jako vysvobození, očistný rituál. A místo toho vás odličovací tampon nepříjemně škrábe a drásá vám jemnou a unavenou pokožku.
Tedy, zřejmě ne všechny znáte úplně přesně tento problém, ale kdo z nás už nezažil perný den, po kterém si přejete jen všechno rychle uzavřít a padnou na polštář?
Ano, určitě jste uhodli, že jde především o můj pravdivý příběh. Skoro každý večer (tedy v ty dny, kdy se líčím) si odličuji obličej a oči vatovými tamponky společně s odličovacím mlékem. Znáte to, jdete do drogerie nebo běžného supermarketu a víte, že musíte koupit jogurt, 5 rohlíků, vložky, oblíbený časopis a odličovací tampony. Jak je nakupujete? Čtete si snad složení? Těžko.. většina z nás ani nehledí na přesný počet kousků v balení - ony také firmy udělají balíček stejné velikosti pro 200 kousků i pro 150 kousků a tím nás šálí. V podstatě si myslím, že existují 4 varianty, jak nakupujete odličovací tampony.
  1. Sáhnete vždy automaticky po svojí značce - osvědčený výrobek.
  2. Sáhnete po nejlevnější/cenově nejpřijatelnější nabídce.
  3. Berete co největší balení.
  4. Je vám to jedno, vezmete jedno balení a jdete.
Bez mučení přiznávám, že já se řídím tou přijatelnou cenou. V hlavě se mi ale nějak zafixovalo příjemné a sympatické balení od firmy Hartmann - Bel. A to byla chyba.
Jednou jsem tedy v obchode celkem narychlo a bez většího váhání sáhla po jemném balení se "mámbezchybnoupleťdíkytomutovýrobku" slečnou na obalu. Značka Bel.
Od té doby ji nenávidím. Jejich odličovací tampony totiž obsahují MIKROVLÁKNO, "díky" kterému tampon působí jako drátěnka. Příjemné odlíčení by mělo působit, jako by jste si po obličeji jezdila nadýchaným mráčkem. Bel vám přináší jízdu holou prdelí po struhadle. Rozhodně nedoporučuji odličovací tampony firmy Hartmann (větší podnadpis Bel cosmetic).
Pokud můžu, ráda bych vám dala typ na dobré odličovací tampony. Je jich určitě celá řada, ale nyní používám vatové tampony firmy Lilibe a ty si opravdu nemůžu vynachválit. Jsou velice jemné a příjemné na pleť i oči - což je, myslím si, velice důležité. Když je trh zaplněn různými kosmetickými přípravky, proč si nevybrat ty nám nejpříjemnější, že? Výrobky firmy Lilibe si (s největší pravděpodobností) můžete zakoupit v drogeriích Rossmann.

Do komentářů pište své názory na odličovací tampony a kosmetiku.

1 komentář:

  1. Za mě teda jsou nejhorší ty Bell...strašně se rozcupovávají:D

    OdpovědětVymazat

Archiv článků