28 února 2013

Pain

Ahoj holky. Poslední dny, každé ráno, když se probudím, je mi pak na omdlení, dělá se mi černo před očima a omdlévám - musím si na několik minut (ale i půl hodiny) lehnout a dát nohy výš, než hlavu. Navíc, a to je ještě horší a hlavně méně obvyklejší, je mi strašně špatně od žaludku, úplně na zvracení. Vždycky to tak do těch 30 minut zmizí, ale ty rána bývají strašná. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Nebývalo Vám taky někdo ráno špatně od žaludku + neměli jste motání hlavy?
Ano, přiznávám, děsí mě to. Nízký tlak mám odjakživa, už na základní škole jsem měla problémy s omdléváním, ale ten žaludek mě opravdu docela děsí.
Navíc poslední dny jsou stejné, jídlo prokládané nudou, a tak se snad ani není čemu divit, že váha je pořád tak nějak stejná. Připadá mi to (a nejspíš to tak je), že se nic neděje, všechno stagnuje a nemění se.
Ano, mám strach, ale nějak si ten strach nedokážu spojit s tím, že si musím vzít o jídlo navíc. I když je pravda, že teď už vím, že si dám větší druhou večeři, tak třeba mi to ta hlava ještě trochu spíná.
Jak se máte vy, co celý den děláte? 
Já bych třeba strašně ráda četla nějakou knížku, teď by mě zajímaly asi ty od doktora Krcha o stravování a mentální anorexii a podobně, ale nedokážu nic číst, lépe řečeno, vnímat text. Jedním uchem (rozuměj okem) tam, druhým ven. V posledních měsících (letech?) nedokážu ani číst časopisy, ubohé časopisy!
Tak jsem hodně na počítači nebo trajdám po světě a jediný důsledek z toho je ten, že už skoro nemám peníze:D
V poslední době mě zaujalo, jak se rozjel trend paleo stravy mezi některými blogerkami. Docela vás i obdivuji, já bych nedokázala najet na určitý typ stravy. A už rozhodně ne na tučné ořechy a podobně. Ale každej jsme nějakej, že. Někdo by si ty ořechy zas nedokázal odpustit.
Nejvíc ale obdivuju ty z vás, kdo pravidelně posilujete a cvičíte. Ano, přiznávám se, já na to (teď) nemám - fyzicky. Měla jsem kdysi dávno i "cvičící období", ale to už je taky za mnou a teď momentálně nedokážu ani 5 minut v kuse cvičit, všude mě to tlačí, nemůžu sedět na zemi, ani na podložce, kvůli kosti, nevím bohužel, jak se nazývá, ale je to ta na konci páteře, dole, skoro uprostřed zadečku. Mamka tomu říká "ocásek". Ten název mě hrozně rozesmívá:D
Co plánujete na víkend? A co by jste chtěli ode mě?

Co nějaké konkrétní fotky, post o něčem, nebo nějaké psaní? Nezapomeňte, že mi taky můžete psát jakékoli dotazy a svoji odpověď naleznete v Odpovědích.


10 komentářů:

  1. Mám takové stavy dost často, někdy si říkám, že si radši prostě lehnu na zem a umřu. A to vážím o dost víc než ty (sice jsem i o něco vyšší).. V tvém případě se vůbec nedivím, že ti tak je. Chtělo by to už skutečně pořádně přibrat, jiná cesta z toho nebude. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ten ocásek to je kostrč :D
    Taky jsem mívala takové stavy, kdy mi ráno bylo na omdlení, klepala jsem se, měla jsem poruchy vidění, nemohla jsem vstát z postele a bohužel se ani najíst. Bylo to když jsem měla 40 kg a hladověla jsem - prostě nedostatek energie a tukových zásob - hrozný stav! Musíš jíst i večer, nelze si dát poslední jídlo třeba v 5 a pak už nic, tělo potřebuje i ve spánku energii. Kdysi mi to vysvětloval nutriční, nepamatuju si přesně ten důvod, ale myslím že říkal že hlavně mozek potřebuje ve spaní živiny, hlavně bílkoviny. Větší druhá večeře bude dobré řešení, ja bych si dala třeba žitný chleba s cottagem.
    Ve tvém stavu by byli pokusy o sport dost sebedestruktivní, může ti to vážně vyčerpat srdce a vést třeba k zástavě nebo celoživotnímu poškození (to mám z Krcha). Na cvičení potřebuješ sílu a energii. A nejenom na cvičení, ale i na myšlení, vůbec se nedivím že se nemůžeš soustředit na četbu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo kostrč, máš pravdu! Nesměj se mamčinýmu ocásku, jo!:D:D
      Je pravda, že když jsem byla posledně v nemocnici, primářka mi zakázala jakýkoli pohyb, mohla jsem jen z pokoje do jídelny a to jsem ještě měla nakázané, že se musím držet madel na chodbě. Sedět jsem musela napolštářku, kvůli té tlačící kostrči. Do toho se mi začali dělat oleženiny..no hrůza.
      Já ale nejím poslední jídlo v 5 hodin. Večeřím někdy mezi 17:30 a 18:30. Druhou večeři mám pak někdy od 19:00 do 20:00. Dřív to byl jogurt, pak proteinový prášek v mléce a teď je to proteinová pěna (protein, ovoce, mléko). Mňam:-)

      Vymazat
  3. Co já bych od Tebe chtěla? Abys bojovala! Abys bojovala a nevzdávala to! Aby ses do toho konečně pořádně opřela a rozjedla se víc! Aby ses přestala ničit a začala si vážit sebe samé! Aby ses měla ráda! Soustředila se teď na sebe a svou léčbu! Není nic důležitějšího!!! Moc na Tebe myslím a mám o Tebe strach!

    OdpovědětVymazat
  4. ten mamčin "ocádek" je kostrč, trdlo :DDD Ale nevadí.:D Až budeš na nějaké aspoň jenom nízké váze, tak tě nebude nic tlačit. Nedávno jsem (včera a dneska) přeýšlela, jak tě asi všechno musí bolet. Třeba jenom když ležíš. Achjo, je mi tě moc líto, ale jsem ráda, že se snažíš a, že váha neubívá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zájem. Naštěstí mi rodiče koupili antidekubitní matraci, tak se i vyspím:)

      Vymazat
  5. Umiras! Kéž by ti to už došlo... Jak jinak ti to má dat tělo najevo

    OdpovědětVymazat
  6. holka anonymní to vystihla přesně!!!!.....copak ti neni jasný proč tyhle stavy máš???:...vždyť to tvoje tělíčko jede z posledních sil....a totálně mě dostala věta:,,Navíc poslední dny jsou stejné, jídlo prokládané nudou, a tak se snad ani není čemu divit, že váha je pořád tak nějak stejná."....to si snad z nás děláš srandu????.....není se čemu divit?!?!.....to je hodně špatnej vtip!!!..vymlouvat se na nějakou nudu....to vůbec nemá s váhou nic společnýho!!!!....s takovuhle podváhou ty prostě musíš začít žrát!!!!...jinak to svoje tělo nikdy nedokážeš rozjet!!!!chápeš že ti každým dnem odumírají orgány?...chápeš že ti každou minutou řídnou kosti???...a ty se vymlouváš na nudu!!!....nemůžeš nic..tvoje tělo už je tak vyčerpaný, že nedokážeš ani dlouho sedět na židli....tvůj mozek je tak nedostatečně zásobený cukrem a živinami, že už nedokážeš ani zpracovat myšlenky při čtení!!!!!....nediv se že se nudíš když NIC NEMŮŽEŠ!!!!!....my ti tu můžem psát různý nápady jak se zabavit, ale o většině z nich si ve svém stavu můžeš stejně jen nechat zdát....:-(....dopdrčic co víc už by tě mělo nakopnout k tomu se konečně týhle nemoci vymanit?!?!?....vždyť ty se dobrovolně vzdáváš života!!!!!....zamysli se...a doporučuju ti si teď hned udělat sváču...co takhle vanička tučného tvarohu, hrst oříšků, brusinek....lžičku medu?!!!!!....

    OdpovědětVymazat
  7. Mne sa motala hlava tiež, ale niekedy pred dvomi až štyrmi rokmi. Ale od bachora mi zle nebolo, takže ti neviem pomôcť. :/ Celé dni sa nudím, učím a cez víkend plánujem... Ja neviem. Asi pozrieť kocúra, ale to možno stihnem už dnes.

    OdpovědětVymazat

Archiv článků